Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Έλαιο Τίλιου (Φλαιμούρι)- Tilia europaea oil

Το λάδι του τίλιου έχει αναπλαστικές και λευκαντικές του ιδιότητες. Tα άνθη της φιλύρας περιέχουν πτητικό (αιθέριο) έλαιο αποτελούμενο κυρίως από φαρνεσόλη που τους δίνει το χαρακτηριστικό γλυκό τους άρωμα. Ακόμη, τα άνθη και τα φύλλα περιέχουν φλαβονικά γλυκοσίδια, (εσπεριδίνη και κερκετίνη) τα οποία τις προσδίδουν αντιοξειδωτικές, αντιφλογιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες, σαπωνίνες, τανίνες στις οποίες οφείλει τις στυπτικές, αντισηπτικές και βακτηριοστατικές της ιδιότητες, άλατα μαγγανίου και βανιλίνη.

Έχει λευκαντικές ιδιότητες στο δέρμα. Με άλλα λόγια, δρα κατά των φακίδων, πανάδων και γενικότερα λεκέδων του δέρματος, ενώ είναι κατάλληλο και για διχρωμίες. Επιπλέον συνίσταται για επάλειψη σε περιοχή με έντονες ρυτίδες, καθώς δρα ως μαλακτικό.

Στην κοσμητολογία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, τη λεύκανση των φακίδων και την τόνωση των μαλλιών.

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Πηγή

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.