Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Συγκομιδή βοτάνων για απόσταξη και δημιουργία φυτώριου βοτάνων

Το περασμένο εορταστικό τριήμερο αποτέλεσε όπως συνήθως μια καλή ευκαιρία για να ασχοληθούμε με διάφορες καλλιεργητικές εργασίες που έπρεπε να γίνουν πριν μπει ο χειμώνας.

Κυρίως ασχοληθήκαμε με τη συγκομιδή φασκόμηλου και δενδρολίβανου για να κάνουμε απόσταξη και να παράγουμε τα αντίστοιχα ανθόνερα αλλά και με τη δημιουργία του εφετινού μας φυτώριου βοτάνων ώστε να μπορέσουμε την ερχόμενη άνοιξη να εμπλουτίσουμε και να επεκτείνουμε την καλλιέργειά μας. Επίσης σπείραμε μερικά τετραγωνικά μέτρα χαμομήλι για να δούμε αν θα είμαστε περισσότερο τυχεροί από την περασμένη άνοιξη που το είχαμε ξανααποπειραθεί αλλά χωρίς να προλάβει να ανθίσει (παρόλο που φύτρωσε) καθώς το πρόλαβαν οι καλοκαιρινές ζέστες.

Ευτυχώς ο καιρός ήταν (και συνεχίζει να είναι) ευνοϊκός για τη δημιουργία του φυτώριου καθώς η θερμοκρασία διατηρείται σχετικά υψηλή όπως δηλαδή χρειάζονται τα μοσχεύματα για να ριζοβολήσουν. Το μίγμα του χώματος που χρησιμοποιήσαμε περιλάμβανε κομπόστ από τον κομποστοποιητή του μπαξέ μας, καστανόχωμα, ποταμίσια λάσπη και αποξηραμένο θαλασσινό φύκι. Φτιάξαμε περίπου 150 φυτά από μοσχεύματα δικών μας μητρικών φυτών ρίγανης (αξέχαστης), φασκόμηλου (τρίλοβου), σπαθόχορτου, λεβάντας, δενδρολίβανου, λουΐζας και γκότζι μπέρι. Σκοπός μας είναι να συμπληρώσουμε τις γραμμές σε κάποια σημεία που υπάρχουν απώλειες, να χαρίσουμε στους φίλους μας αλλά και να φτιάξουμε φυτοφράκτη (με δενδρολίβανα) περιμετρικά του χωραφιού για την καλύτερη οριοθέτηση από τις γειτονικές καλλιέργειες.

Παρακάτω κάποιες φωτογραφίες από τις καλλιεργητικές εργασίες του περασμένου τριημέρου:


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Πηγή

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας
 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.