Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

To Instagram επιτρέπει το prive μοίρασμα φωτογραφιών/βίντεο

Οι φωτογραφίες ή τα βίντεο που μοιράζονται σε στενό κύκλο με το Instagram Direct δεν «αυτοκαταστρέφονται». Ο CEO και συνιδρυτής του Instagram Kevin Systrom τόνισε πως έτσι, θα μπορείτε να ξαναζήσετε τις όμορφες στιγμές των φίλων σας ξανά και ξανά -μόνο ο δημιουργός μπορεί να τις διαγράψει ώστε να μην είναι πλέον ορατές στους αποδέκτες (μέσα από την εφαρμογή). (Φωτογραφία: Reuters )

Την δυνατότητα να στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο σε ένα στενό κύκλο ανθρώπων αποκτούν τα μέλη του φωτογραφικού κοινωνικού δικτύου Instagram, κτήμα του Facebook από το 2012. Με το Instagram Direct, οποιοσδήποτε μπορεί να στείλει φωτογραφία ή και βίντεο σε οποιονδήποτε αρκεί να είναι μέλος του Instagram και εάν το αίτημά του γίνει αποδεκτό μια φορά, τότε οι προβολές κατ'ιδίαν θα συνεχίζονται, έως ότου ο αποδέκτης επιλέξει να τις αγνοήσει μαζικά ή να μπλοκάρει τον χρήστη που τις στέλνει.

Το Instagram Direct θυμίζει μια άλλη, δημοφιλή μεταξύ εφήβων, υπηρεσία, το SnapChat. Η δημοτικότητά του αποδίδεται στον ισχυρισμό ότι οι φωτογραφίες «αυτοκαταστρέφονται» μόλις γίνει η λήψη τους από τον αποδέκτη. Το κύριο χαρακτηριστικό του SnapChat όμως, αμφισβητείται αφού έχει αποδειχτεί πως υπάρχουν τρόποι για να παραμείνουν «ζωντανές» -με ένα screenshot ή με την αλλαγή του ονόματος αρχείου- και μάλιστα να κυκλοφορήσουν σε άλλα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, φέρνοντας συχνά σε δύσκολη θέση τους δημιουργούς που παίρνουν πόζες νομίζοντας πως δεν θα εκτεθούν σε κοινή θέα.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Wall Street Journal δημοσίευσε την πληροφορία ότι το Snapchat απέρριψε γενναία προσφορά του Facebook για την εξαγορά του. Τον Οκτώβριο του 2013, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά την αποστολή διαφημίσεων υπό μορφή φωτογραφιών με τα ξεχωριστά εφέ στην ροή των ενημερώσεων των μελών του. Πάντως, οι φωτογραφίες από το Instagram Direct δεν εμφανίζονται στην ροή και ως εκ τούτου, στις δημοσιεύσεις αυτές σε στενό κύκλο έως και 15 ατόμων δεν αναμένεται να προβάλλονται μηνύματα προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο συνιδρυτής του Instagram, Kevin Systrom πάντως παρουσίασε το Instagram Direct σε ειδική εκδήλωση στο Μανχάταν ως μια λύση για την κοινοποίηση φωτογραφιών και βίντεο που θα μοιραζόμασταν μόνο σε έναν στενό κύκλο ανθρώπων, όχι όμως σε όλους όσοι μας ακολουθούν. Έτσι, το app για iOS και Android (σε beta για τα Windows Phone) απέκτησε την νέα καρτέλα Direct για την αποστολή λήψεων σε επιλεγμένα πρόσωπα. O χρήστης μπορεί να γράψει μια λεζάντα και να στείλει λήψεις από την κάμερα ή το άλμπουμ του, και στην συνέχεια να δει ποιος έχει δει την φωτογραφία ή το βίντεο που έστειλε, ποιος δήλωσε ότι του αρέσει ή τα σχόλια σε πραγματικό χρόνο. Οι φωτογραφίες από άλλους χρήστες που ακολουθεί ο χρήστης στο Instagram εμφανίζονται αμέσως.

Ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει λήψεις και από άλλους, άγνωστους, χρήστες της υπηρεσίας. Η φωτογραφία ή το βίντεο δεν θα προβάλλεται, όπως συμβαίνει με τους ακόλουθους. Για να προβληθεί η λήψη, ο χρήστης πρέπει να εξετάσει τα σχετικά αιτήματα. Εάν αποδεχτεί την πρώτη φορά το αίτημα του αγνώστου, στο εξής ό,τι του στέλνει θα εμφανίζεται απευθείας στο smartphone του.

Συγκεκριμένα, στο Κέντρο Βοήθειας αναφέρονται τα εξής:

«Με το Instagram Direct μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες ή βίντεο σε οποιονδήποτε. Αν στείλετε μια δημοσίευση σε κάποιον που δεν σας ακολουθεί, η δημοσίευσή σας θα πάει στη λίστα αιτημάτων σε αναμονή. Αν το συγκεκριμένο άτομο αποδεχτεί το αίτημά σας, στο εξής οι δημοσιεύσεις που θα του στέλνετε με το Instagram Direct θα πηγαίνουν στις απευθείας δημοσιεύσεις του. Οι δημοσιεύσεις που παραμένουν στη λίστα αιτημάτων σε αναμονή μπορεί να πάψουν να είναι διαθέσιμες.»

Πάντως, η υπηρεσία δηλώνει πως ο χρήστης μπορεί να υποβάλλει αναφορά για προσβλητικές δημοσιεύσεις και να μπλοκάρει τον χρήστη (χωρίς να τον ενημερώσει για το μπλοκάρισμα).

Επίσης, για να πάψει να είναι ορατή μια φωτογραφία που έχει στείλει ο χρήστης με την άμεση μέθοδο του Direct πρέπει να την διαγράψει -τότε διαγράφεται και από το Instagram και τα άτομα στα οποία είχε σταλεί δεν μπορούν πια να την δουν.

Ό,τι γράφεται ως σχόλιο κάτω από την φωτογραφία που μοιράστηκε άμεσα με 1 έως και 15 άτομα είναι ορατά σε όλους, ακόμα κι αν δεν ακολουθούν ο ένας τον άλλο.

Οι οδηγίες που δίνει το Instagram είναι οι ακόλουθες:

Με το Instagram Direct μπορείτε να στείλετε φωτογραφίες και βίντεο σε επιλεγμένα άτομα. Οι δημοσιεύσεις δεν εμφανίζονται ούτε στη ροή, ούτε στην αναζήτηση, ούτε στο προφίλ σας.

Για να στείλετε φωτογραφίες/βίντεο με το Instagram Direct:
Τραβήξτε νέα φωτογραφία ή νέο βίντεο, ή ανεβάστε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο από το Άλμπουμ κάμερας.
Προσθέστε προαιρετικά εφέ, φίλτρα και λεζάντα.
Πατήστε Direct. Θα δείτε ότι μερικές λειτουργίες εμφανίζονται με πράσινο όταν χρησιμοποιείτε το Instagram Direct.
Πατήστε τα ονόματα των ατόμων στα οποία θέλετε να στείλετε τη φωτογραφία ή το βίντεο (μέχρι και 15 άτομα).
Τα άτομα στα οποία στέλνετε τη δημοσίευση θα λάβουν σχετική ειδοποίηση.

Οι δημοσιεύσεις που στέλνονται με το Instagram Direct δεν μπορούν να κοινοποιηθούν μέσω του Instagram σε άλλους ιστοτόπους (π.χ. στο Facebook ή στο Twitter). Επίσης, δεν μπορούν να προστεθούν άτομα με ετικέτα (tag), ούτε να χρησιμοποιηθούν hashtag σε αυτές τις δημοσιεύσεις.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


Πηγή

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.