Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

«Πολεμικές προετοιμασίες» του ρωσικού στρατού για το 2014 υπό το βλέμμα του Β.Πούτιν

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, μέσα στο 2014, το ποσοστό των νέων οπλικών συστημάτων που θα ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις θα ανέλθει σε ποσοστό περίπου 30 %.
Ειδικότερα , ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι, μέσα στο επόμενο έτος οι ρωσικές ΕΔ, θα παραλάβουν περισσότερους από 40 προηγμένους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, περισσότερα από 210 μαχητικά αεροσκάφη όλων των τύπων και ελικόπτερα και πάνω από 250 τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης.

«Μέρος των πλατφορμών εκτόξευσης των νέων βαλλιστικών πυραύλων θα αποτελέσουν και τα νέα πυρηνικά υποβρύχια κλάσεως Borei «Alexander Nevsky» και «Vladimir Monomakh » (και πιθανόν το νέο υπερσύγχρονο πυρηνικό υποβρύχιο святой георгий победоносец ( Άγιος Γεώργιος ο τροπαιοφόρος) που βρίσκεται στα άμεσα σχέδια του ρωσικού επιτελείου) αλλά και έξι νέοι στρατιωτικοί δορυφόροι» , αναφέρθηκε από τον Ρώσο Πρόεδρο στην διευρυμένη συνεδρίαση του Υπουργείου Άμυνας .
Ο Πούτιν είπε ότι το επόμενο έτος θα ολοκληρωθεί το σχέδιο επάνδρωσης του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, σε ποσοστό 95-100 % . Η επάνδρωση θα συνεχιστεί με την πρόσληψη νέων λοχιών ΕΠΥ (επι σύμβαση) , ο αριθμός των οποίων φέτος θα υπερβεί τα 200 χιλιάδες άτομα .
«Σύμφωνα με τα πορίσματα των αποτελεσμάτων των διακλαδικών ασκήσεων, ένας ικανός αριθμός επαγγελματιών στρατιωτικών αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος της πολεμικής ικανότητας των στρατευμάτων αυτών », δήλωσε ο Β. Πούτιν .!!!!!
Ο ίδιος επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης της πολεμικής κατάρτισης των ενόπλων δυνάμεων καθώς και την συνέχιση των αιφνιδιαστικών στρατιωτικών επιθεωρήσεων σε όλα τα σώματα ( στρατός, ναυτικό , αεροπορία) σε όλες τις στρατιωτικές περιοχές της ρωσικής ομοσπονδίας.
Μιλώντας ειδικά για την στρατιωτική διοίκηση άμυνας αεροδιαστήματος BKO , ο Πούτιν δήλωσε ότι η τοποθέτηση και ενεργοποίηση συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης θα καλύπτει όλες τις πιθανές τροχιές πυραύλων .
«Το προσωπικό βρίσκεται σε καλό επίπεδο με γνωστά τα προβλήματα του στον τομέα αυτό , τα συζητήσαμε αρκετά κατά τη συνεδρίαση . Όλα λύνονται και θα λυθούν» δήλωσε στο τέλος ο Ρώσος Πρόεδρος .
Σχόλιο : Το σίγουρο είναι ότι ο Ρώσος Πρόεδρος προετοιμάζει την χώρα του για πιθανές συγκρούσεις μικρού η μεγάλου βεληνεκούς. Άλλωστε τα μέτωπα στην παγκόσμια γεωστρατηγική σκηνή ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. Με τελευταίο το μέτωπο της αρκτικής όπου τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων έχουν ξυπνήσει τα «τύμπανα του πολέμου» μεταξύ Ρωσίας, Καναδά , Νορβηγίας και ΗΠΑ, με την Κίνα να πάντα να παραμονεύει.
Θα ήταν μεγάλη αφέλεια να πιστεύουμε ότι όλη αυτή η «αναβάθμιση» του ρωσικού στρατού έχει να κάνει απλά με ένα ακόμη εκσυγχρονισμό των δυνάμεων αυτών ή απλά αφορά μια ακόμη προώθηση οπλικών συστημάτων προς πώληση.
Οι δηλώσεις της ρωσικής ανωτάτης ηγεσίας όλων των βαθμίδων εδώ και μεγάλο διάστημα καταδεικνύει με το πιο κατηγορηματικό τρόπο η Ρωσία προετοιμάζεται για πολεμικές συγκρούσεις είτε στα νότια σύνορα της στο Καύκασο ή λόγω Ιράν , είτε στην Αρκτική είτε για κάτι ακόμη πολύ χειρότερο « Θεός φυλάξοι»!!!.


ΠΗΓΗ http://ria.ru/defense_safety/20131210/983176011.html
Μετάφραση :Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

drougos

Πηγή

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.