Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Μέντα

“Πόσο καλή είναι αυτή η γλυκιά γεύση της μέντας
Σήμερα, φίλοι μου, θα ήθελα να συζητήσουμε τι πιστεύω ότι είναι μια φυσική και καταπληκτική φυτικό φάρμακο που έχει πολλά για την υγεία και τα φάρμακα ιδιότητες. Μέντα (ειναι στην ιδια οικογενεια με τον διοσμο) είναι ένα από τα αγαπημένα βότανα μου και μου αρέσει η γλυκια αρωματική μυρωδιά. Γνωστή από την αρχαιότητα,η μέντα είναι ένα βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες.
Επίσης, χρησιμοποιείται στην αραβική κουζίνα ως καρύκευμα.
είναι γνωστη ότι έχει τις ρίζες της στην Ασία και στην περιοχή της Μεσογείου.
Πώς να φυλάσσεται & η Χρήση
Η Φρέσκια μέντα μπορεί να αγοραστεί από το τοπικό σουπερμάρκετ της γειτονιάς σας και θα πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο για την καλύτερη φρεσκάδα. θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα δοχείο με νερό, , η με μια πλαστική σακούλα
Το νερό πρέπει να αλλάζεται κάθε δύο ημέρες για να κρατήσει την μεντα φρέσκια ​​για μια εβδομάδα.
Μπορείτε να φυτευτή ακόμα και στον κήπο σας και την γλαστρα να μεταφερθεί εσωτερικά κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, και θα δώσει το σπίτι σας ένα υπέροχο αρωματικό άρωμα.
Τα δύο πιο δημοφιλή είδη μέντας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το μαγείρεμα ή στο τσάι ή άλλα προϊόντα είναι η μέντα και ο δυόσμο , ο δυόσμο εχει ειναι πιο ήπιο από ταδύο. Πολλές καραμέλες και γλυκά προέρχονται από μέντα και δυόσμο .
Η δροσιστική γεύση δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε καλά με τόσο γλυκά και αλμυρά πιάτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μέντα ως ένα πολύ γευστικό τσάι, ή το βάζουμε σε σαλάτες, σε κρέατα, λαχανικά, ή σε σάλτσες για να προσθέσετε μια γλυκιά γεύση και άρωμα!
Περιέχει μια σειρά από βιταμίνες και ανόργανα συστατικά , τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρηθεί ένα υγιές σώμα.
Μέντα περιέχει ουσιαστικές ποσότητες:
Η βιταμίνη Α, C,
Β12, φολικό οξύ ,
θειαμίνη
ριβοφλαβίνη
ασβέστιο
χαλκός
φθοριούχος
σίδερο
μαγγάνιο,
φώσφορος
κάλιο
σελήνιο
ψευδάργυρος
Ειναιπρωταθλητής για πεπτικά προβλήματα. Έχει αποδειχθεί οτι βοηθάει ανθρώπους που πάσχουν από το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου και άλλα πεπτικά προβλήματα. πάντα έχει χρησιμοποιηθεί ιατρικά για να βοηθήσει την πέψη και την ανακούφιση από δυσπεψία .στη θεραπεία της διάρροιας , γαστρικό πυρετό ή τοξικές λοιμώξεις . Εάν υποφέρετε από συχνές δυσπεψία, πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι μέντας μετά το γεύμα σας μπορεί να βοηθήσει.
Μπορεί να έχει θετική επίδραση στην συμπτώματα της πολυ-κυστική σύνδρομο ωοθηκών.
Στα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης με την απεμπλοκή τις αναπνευστικές διόδους και στο αναπνευστικό,την αποσυμφόρηση, και τους πονοκεφάλους. βοηθάει σε ρινικές αλλεργίες και συστήνεται σε περιπτώσεις άσθματος, της βρογχίτιδας και της γρίπης , λόγω της αντισπασμωδικό και ηρεμιστικό ιδιότητες.την ιγμορίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με την μέντα , επειδή η μενθόλη διεγείρει το ρινικό βλεννογόνο μεμβράνη . Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εισπνοές σε μικρές ποσότητες, καθώς και για μασάζ στο στήθος.
Δρα ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό , προστατεύει το σώμα από το σχηματισμό των καρκινικών κυττάρων .
Λειτουργεί ως ένα ήπιο ηρεμιστικό και έχει καταπραϋντικές ιδιότητες. Μπορείτε να προσθέσετε μια ή δύο σταγόνες στο νερό του μπάνιου σας και αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το σώμα σας. Το έλαιο της λειτουργεί πολύ καλά με αιθέρια έλαια ευκαλύπτου και λεβάντα, που μπορεί να προσθέσει ένα επιπλέον χαλάρωση στο σώμα σας.
Για ανακούφιση από μικρούς ή μεγάλους πόνους, όπως μυϊκές κράμπες και διαστρέμματα και παρέχει μια αίσθηση δροσιάς στο δέρμα σε ήσσονος σημασίας εγκαύματα, φαγούρα, και για κοινούς ερεθισμούς του δέρματος .
Σαν τσάι μπορεί να καθαρίσει την ακμή και τα μαύρα στίγματα χάρη στο γεγονός ότι έχει αντιβακτηριδιακή δράση . Αναστέλλει την ανάπτυξη πολλών διαφορετικών τύπων των βακτηρίων και μυκήτων.
Είναι ένα πολύ καλό καθαριστικό για το αίμα . Επίσης καταπολεμά κακή αναπνοή.
Η. ψυχική κόπωση, το άγχος, καταθλιπτικές καταστάσεις και πονοκεφάλους μπορούν να μετριαστούν αν το έλαιο της μέντας εφαρμόζεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού. σαν ένα ισχυρό διεγερτικό και τονωτικό. Διεγείρει τα νεύρα που αντιλαμβάνονται το κρύο και να μειώσει τον πόνο μετάδοσης
Συνιστάται για τη θεραπεία των ρευματισμών , για την απολύμανση του στόματος και σε περιπτώσεις φλεγμονής του αυτιού .



Για τις ραγάδες μετά την εγκυμοσύνη
Θα βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πυρετό. Χρησιμοποιήστε μέντα τσάι που γίνεται από 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα μέντας για κάθε φλιτζάνι βραστό νερό. Προάγει την εφίδρωση η οποία με τη σειρά της μειώνει πυρετό σου.
Μια μεγάλη φυσική απωθητικη-Συνταγή:για εντομοαπωθητικό
Χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό
1/2 φλιτζάνι ξύδι μήλου μηλίτη ή αμαμελίδα
και 40-50 σταγόνες μέντας αιθέριο έλαιο .
Βαλτετο σε ένα μικρό μπουκάλι σπρέι και ανακινήστε καλά- το σπρέι στο σώμα σας κάθε φορά που θα βγείτε έξω. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό μπουκάλι σπρέι
Μια άλλη συμβουλή είναι, αν θέλετε να κρατήσετε μακρια αράχνες στο σπίτι σας ψεκαστε μέντα γύρω από τα παράθυρα, τις πόρτες σας, και οπουδήποτε νομίζετε ότι είναι αναγκαία.
Μου αρέσει να χρησιμοποιούν το αιθέριο έλαιο μέντας για πονοκεφάλους και ως μια φυσική εντομοαπωθητικό Αν θέλω να μυρίζει καλά παίρνω μια σταγόνα έλαιο μέντας ή δυόσμου και να το χρησιμοποιήσετε για ένα άρωμα αντί ενός τοξικού άρωματος είναι πραγματικά ένα φυσικό φυτικό φάρμακο που μπορεί να βελτιώσει την υγεία μας και να μας δώσει την ανακούφιση από πολλές ασθένειες

http://organic4greenlivings.com/

Πηγή

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.