Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Εδώ η δίαιτα, εκεί η δίαιτα, μα ποια δίαιτα να διαλέξω;

Δίαιτες υπάρχουν πολλές, αυτή όμως που σου ταιριάζει μπορεί να είναι μόνο μία.

Ναι, είναι αυτές οι μέρες που γυρνάς από τις διακοπές και θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο όλο. Κυρίως όμως να αλλάξεις τον αριθμό που δείχνει η ζυγαριά. Προς τα κάτω. Ε μα το παράκανες με τις βάφλες και τις γαριδομακαρονάδες η γυναίκα. Εδώ θα βρεις τέσσερις δίαιτες που τα κορίτσια του COSMO.GR δοκίμασαν και σου προτείνουν.
Διατροφή με βάση την ομάδα αίματος

Προσοχή, μην την μπερδεύεις με εκείνη, η οποία είναι βασισμένη σε τεστ δυσανεξίας. Η συγκεκριμένη διατροφή είναι βασισμένη στην ομάδα αίματος, που ανήκεις. Στην ουσία πρόκειται για μία θεωρία του Peter D' Adamo, σύμφωνα με την οποία μία τροφή μπορεί να σε παχαίνει ή να σε αδυνατίζει ανάλογα με τον τύπο του αίματος σου.


Σύμφωνα πάντα με τον Adamo οι άνθρωποι που έχουν ομάδα αίματος 0 είναι κυρίως σαρκοφάγοι με ανθεκτικό πεπτικό σύστημα, οι της ομάδας Α χρειάζονται μία φυτοφαγική διατροφή, όσοι έχουν ομάδα αίματος Β το διατροφολόγιο τους μπορεί να περιλαμβάνει μία μεγάλη ποικιλία τροφίμων, ενώ οι αυτοί με ομάδα αίματος ΑΒ έχουν χαρακτηριστικά από τις ομάδες Α και Β και μπορούν να τρώνε με περισσότερο άνεση.

True story: Κάναμε εξετάσεις αίματος, ακολουθήσαμε τη διατροφή με τη βοήθεια διατροφολόγου και χάσαμε 10 κιλά σε 8 μήνες. Και όχι δεν τα ξαναπήραμε.

Αντιοξειδωτική δίαιτα ORAC

Yπόσχεται πως χάνεις 4 κιλά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Στηρίζεται κυρίως σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς και γενικότερα τροφές με σημαντική αντιοξειδωτική περιεκτικότητα (ORAC). Δεν είναι τόσο μία δίαιτα που σκοπό έχει την απώλεια κιλών, αλλά μια αντιοξειδωτική διατροφή που θέλει να βελτιώσει τη υγεία σου.


Βάλε στο μυαλό πως σε γενικές γραμμές πρέπει να λαμβάνεις περίπου 3.000-3.500 μονάδες ORAC (πράγμα βέβαια που σημαίνει ότι πρέπει να ξέρεις πόσες μονάδες περιλαμβάνει κάθε τρόφιμο - για να σε βοηθήσουμε οι τροφές με την υψηλότερη αντιοξειδωτική δράση είναι το ελαιόλαδο, το πράσινο τσάι, το κόκκινο κρασί, τα ξερά δαμάσκηνα, τα ξερά βερίκοκα, το μπαλσάμικο ξίδι, η ντομάτα, η πιπεριά, η μελιτζάνα, το κολοκύθι, τα μούρα, τα καρότα, οι φράουλες και οι σταφίδες).

True story: Τη δοκιμάσαμε, δεν πεινάσαμε και χάσαμε 3 κιλά σε δύο εβδομάδες.

Δίαιτα South Beach

Αν την έχεις δουλέψει τη φασούλα "δίαιτα", τότε η South Beach θα σου θυμίσει σε πολλά την Atkins. Αυτό συμβαίνει γιατί και εδώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτεΐνες. Κόβεις σιγά σιγά τους υδατάνθρακες, αυξάνεις την πρωτεϊνη και το σώμα αρχίζει να παράγει λιγότερη ινσουλίνη και για μάντεψε...χάνεις κιλά. Οι τύποι των υδατανθράκων, που επιτρέπονται είναι αυτοί που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.


Η South Beach έχει τρεις φάσεις και η κάθε φάση περιλαμβάνει ειδικές τροφές και πλάνο διατροφής. Στην πρώτη φάση (κρατάει δύο εβδομάδες) γίνεται η αποτοξίνωση και χάνεις 4 έως 6 κιλά, στη δεύτερη φάση (η διάρκειά της είναι τόση όση χρειάζεσαι για να φτάσεις τον στόχο σου) χάνεις ενάμιση κιλό την εβδομάδα και στην τρίτη φάση γίνεται η συντήρηση.

True story: Την πρώτη εβδομάδα δεν τολμούσαμε να περάσουμε μπροστά από φούρνο, γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να κολλήσουμε τη μούρη μας στο τζάμι και να αρχίζουμε να κλαίμε με λυγμούς. Ω ναι, απαγορεύεται οτιδήποτε περιέχει αλεύρι. Κατά τα άλλα, αντέξαμε και χάσαμε σε έναν μήνα 4,5 κιλά.

Διατροφή έξι γευμάτων

Εδώ ο στόχος είναι το κάψιμο λίπους και όχι η μείωση μυικής μάζας. Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Περιλαμβάνει έξι γεύματα την ημέρα, τα οποία απέχουν το ένα από το άλλο μίνιμουμ 3 ώρες μάξιμουμ 5.


Ενδεικτικό πρόγραμμα: Για πρωινό μπορείς να φας γάλα με κουάκερ και ένα φρούτο (κατά προτίμηση μήλο ή αχλάδι). Για δεκατιανό τοστ με μαύρο ψωμί και γαλοπούλα και σαλάτα (κατά προτίμηση ντομάτα). Το μεσημέρι κοτόπουλο ή μοσχάρι με σαλάτα (με μία κουταλιά λάδι) ή ομελέτα ασπραδιών με σαλάτα. Το απόγευμα γιαούρτι με αμύγδαλα ή γάλα με αμύγδαλα . Και το βράδυ κρέας με σαλάτα.

Απλά πράγματα.

True story: Την κάναμε δύο μήνες, χωρίς να τρελαθούμε - αβίαστα - και το ποσοστό σωματικού μας λίπους έπεσε κατά τρεις μονάδες.

cosmo.gr

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.