Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Αποκτήστε επίπεδη κοιλιά τώρα το καλοκαίρι

Γράφει η Γεωργία Καπώλη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc*

Το καλοκαίρι είναι στο ζενίθ του και παρόλη την εντατική προσπάθεια των προηγούμενων μηνών για να χάσετε βάρος δεν έχετε την επίπεδη κοιλιά που ονειρευόσασταν; Η αιτία μπορεί να είναι ένα απλό φούσκωμα που χαλάει το αποτέλεσμα και μας κάνει να αισθάνομαστε πολύ άβολα.

Το φούσκωμα είναι σύμπτωμα της απότομης αλλαγής βάρους λόγω των εντατικών καλοκαιρινών διαιτών, της δυσκοιλιότητας που μπορεί να προκληθεί από ταξίδια, του σύνδρομου ευερέθιστου εντέρου κ.λπ.

Μερικές συμβουλές που σας βοηθήσουν στη μάχη σας για επίπεδη κοιλιά είναι:

Πίνετε καθημερινά 3-4 ποτήρια πράσινο τσάι: Το μυστικό του βρίσκεται στις κατεχίνες, φυσικά αντιοξειδωτικά του τσαγιού, που σύμφωνα με έρευνες ενισχύουν το μεταβολισμό και συμβάλλουν στη μείωση του σπλαγχνικού (κοιλιακού) λίπους.
Καταναλώνετε καθημερινά τρόφιμα ολικής αλέσεως (ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά).
Καταναλώνετε καθημερινά 3 μερίδες γαλακτοκομικών χαμηλών σε λιπαρά (γάλα, γιαούρτι, τυρί): Νεότερες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η καθημερινή πρόσληψη 3 μερίδων ημίπαχων γαλακτοκομικών, προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για τη ρύθμιση του μεταβολισμού και την καύση λίπους.
Καταναλώνετε 2-3 φορές εβδομαδιαία ψάρια: η υψηλή περιεκτικότητα των ψαριών σε ω-3 λιπαρά οξέα βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, η οποία βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και στη μείωση του λίπους της κοιλιάς.
Καταναλώνετε τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα όσπρια: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, δύο θρεπτικά στοιχεία που σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Ευτυχώς όμως πλέον, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά αφού από τα μέσα Ιουνίου διατίθεται στην χώρα μας από τα φαρμακεία, φαρμακευτικό σκεύασμα με σιμεθικόνη, το οποίο είναι το μοναδικό προϊόν στην Ελλάδα με αυτή την ένδειξη. Η σιμεθικόνη δεν απορροφάται από τον οργανισμό και δεν έχει παρενέργειες. Συνίσταται από την Εταιρεία Ιατρικών Σπουδών λόγω της άμεσης αποτελεσματικότητας και του άριστου προφίλ ασφαλείας.

Το φαρμακευτικό σκεύασμα με σιμεθικόνη δρα φυσικά, εξουδετερώνοντας τα αέρια που είναι εγκλωβισμένα μέσα στον γαστρεντερικό σωλήνα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (λιγότερο από 15 λεπτά), ανακουφίζοντας άμεσα από τη δυσφορία που αυτά προκαλούν χαρίζοντας με αυτό τον τρόπο επίπεδη κοιλιά.

Το φαρμακευτικό σκεύασμα με σιμεθικόνη είναι σε μορφή κοκκίων, που αναβράζουν ευχάριστα μέσα στο στόμα χωρίς τη χρήση νερού και με ευχάριστη γεύση μέντας.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με άριστα αποτελέσματα, από όσους πάσχουν από δυσκοιλιότητα ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και από όσους κάνουν χρήση υπακτικών (φυτικών και μη) και σπασμολυτικών (ΣΕΕ) ενώ είναι κατάλληλο για εγκύους, στη γαλουχία διαβητικούς και για παιδιά από 6 ετών.

Τέρμα λοιπόν στο άγχος για επίπεδη κοιλιά αφού φέτος το καλοκαίρι.

*Η Γεωργία Καπώλη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, είναι πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, έχει Master of Science in Clinical Nutrition (University of Surrey), είναι μέλος της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας και μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων.

infokids

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.