Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Spam εκστρατείες εξαπατούν τους χρήστες στο διαδίκτυο

Ψεύτικες spam εκστρατείες κατακλύζουν το Διαδίκτυο, οι οποίες εξαπατούν τους χρήστες κι εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές τους.

Ο ερευνητής Dancho Danchev της Webroot ανέλυσε δυο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις εγκατάστασης malware λογισμικού . Στην πρώτη καμπάνια, μηνύματα spam αποστέλλονται στους ανυποψίαστους χρήστες με τίτλο «Your Booking Reservation at Westminster Hotel». Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημερώνουν τους παραλήπτες ότι έχει πραγματοποιηθεί κράτηση ξενοδοχείου στο όνομα τους.


Οι επιτήδειοι βασίζονται στο γεγονός ότι οι χρήστες θα σπεύσουν να ανοίξουν το αρχείο που επισυνάπτεται για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες. Στην πραγματικότητα, το συνημμένο είναι μια νέα έκδοση του Trojan-PSW.Win32.Tepfer.

Η δεύτερη spam καμπάνια, ειδοποιεί τα πιθανά θύματα ότι έχουν λάβει «Άδεια εξαγωγών και το τιμολόγιο πληρωμής». Το μήνυμα αναφέρει: «Kindly open to see export License and payment invoice attached, meanwhile we sent the balance payment yesterday», παραπέμποντας τους χρήστες στο συνημμένο αρχείο για περισσότερες λεπτομέρειες.

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.